Oxbringa med champinjoner, kantareller och bacon

Oxbringa med champinjoner, kantareller och bacon

  • 1 voting
    1Recension
    • 3 h

    • 14 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 800 gram

      Högrev/bog/oxbringa
    • 5 dl

      Rött vin
    • 1.50 liter

      Köttbuljong
    •  

      el. vatten + konc. fond
    • 1 kvist

      Timjan
    • 3 klyfta

      Vitlök
    • 2 styck

      Gul lök
    • 1 styck

      Morot
    • 2 msk

      Smör till stekning
    •  

      Maizena
    • 120 gram

      Kantareller (färska)
    • 120 gram

      Champinjoner
    • 150 gram

      Bacon (tärnad)
    • 2 msk

      Smör
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 100°C.

    2. Värm en stekpanna och smält smör. Klappa kött tort. Stek på medelvärme tills den fått fin färg. Lägg i en ugnsfast gryta eller form.

    3. Skala lök, morot och vitlök. Fräs dem också. Lägg i grytan. Ligg i timjan. Slå på vin och buljong, det ska täcka köttet. Lägg på ett lock. Sätt in grytan i ugnen 3-4 timmar.

    4. Lyft upp köttet. Lägg det i press att kallna. Koka ihop buljongen tills hälften återstår. Red av med maizena utrört i lite kallt vatten.

    5. Lägg ner bacon i en stekpanna. Stek knaprigt. Lägg över på ett fat. Lägg svampen och smöret i stekpannan. Stek svampen.

    6. Skär upp köttet i skivor. Värm det i lite av såsen. Vänd i svamp och bacon. Garnera med lite persilja. Servera med lite kokt potatis.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Oxköttsrätter är oftast smakrika. Dels är köttet smakrikt, dels tillbehören. En klassiker är t.ex. den mustiga köttgrytan Boeuf bourguignon som är full av smaker. Marineringar brukar vara smakrika och vin i rätten gör sitt till smakrikedomen.  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
Om oss