Orientalisk fläskfiléBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Orientalisk fläskfilé

  • 0 voting
    0Recension
    • 40 min

    • 9 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 600 gram

      Fläskfilé
    • 1 msk

      Currypasta (röd)
    • 2 dl

      Kokosmjölk
    • 200 gram

      Cashewnötter (osaltade)
    • 200 gram

      Ananasringar (burk)
    •  

      Matfett till stekning
    •  

      Salt & peppar
    • 1 styck

      Jalapeno till garnering
    • Tillbehör:
    • 3 dl

      Långkornigt ris
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 170°C.
      Putsa filén fri från hinnor. Skiva ananas i bitar (häll bort spadet).

    2. Smöra en ugnsform, lägg i filén. Strö över salt och peppar. Sätt in i ugnen i cirka 20 minuter, till innertemperatur 68°C.

    3. Koka ris enligt förpackning.

    4. Ta ut köttet och skär det i bitar. Hetta upp matfett i en stekpanna på medelhög värme och lägg i kött, kokosmjölk, hälften av ananasen och nötterna. Smaka av med currypasta till lagom kryddighet. Sänk värmen till medellåg och låt puttra i cirka 3 minuter.

    5. Servera resten av nötterna och ananas som en liten sallad vid sidan om. Garnera gärna med lite grönt, t.ex. skivad jalapeno.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Passar till

Kokt ris - grundrecept

Kokt ris - grundrecept

  • 20 min
  • 7 Ingredienser
  • Enkelt
Att tänka på när du väljer passande dryck

Fläsk- och korvrätter är i allmänhet kraftfulla och smakrika. Framdelskött som karré och revbensspjäll är fett- och kalorikt samt smakrikt. Kovar mestadels likaså. Sådant kött kombineras gärna med andra kaloririka och smakrika eller   LÄS MER
Kockens tips!

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Orientalisk fläskkarré
0 voting
Parmalindad fläskfilé
Om oss