Nasi Lemak

Nasi Lemak

  • 0 voting
    0Recension
    • 40 min

    • 13 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 4 dl

      Basmatiris
    • 4 dl

      Kokosmjölk
    • 2 dl

      Vatten
    • 3 styck

      Citrongräs
    • 2 tsk

      Matolja
    • 1 styck

      Gul lök
    • 3 styck

      el. vitlöksklyftor
    • 3 styck

      Schalottenlök
    • 2 tsk

      Chilipasta (röd)
    • 1 msk

      Socker (strösocker)
    •  

      Salt till smaksättning
    •  

      Jordnötter (torrostad)
    •  

      Gurka
  • Gör så här:
    1. Skölj riset tills vattnet är rent och klart. Lägg riset, kokosmjölk, vatten, pandanblad eller citrongräs i en gryta och koka riset på medelvärme 20 minuter.
    2. Under tiden mixar du olja, hackad lök, vitlök, schalottenlök, chilipasta och eventuellt den torkade fisken. Smaka av med salt och socker, späd med lite vatten om du vill ha en lösare konsistens.

KOCK: Michael KrantzMichael Krantz

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Vill du laga till nasi lemak på äkta Malaysiskt vis byter du ut citrongräset mot tre stycken pandanblad (skruvpalm). Till chiliröran tillsätter du 1 dl torkad småfisk. Du hittar både pandanblad och torkad småfisk i asiatiska butiker.
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Nasi Goreng - snabbvarianten
0 voting
Nasi Goreng, snabbvarianten
Om oss