Musslor i vinäger (förrätt)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Musslor i vinäger (förrätt)

  • 0 voting
    0Recension
    • 15 min

    • 5 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 1 kilo

      Blåmusslor (färska)
    • 5 klyfta

      Vitlök
    • 0.50 dl

      Olivolja
    • 1 dl

      Vinäger (chardonnay)
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Borsta och skrapas mussel­skalen rena. Knacka på öppna musslor. De som inte stänger sig kastas.

    2. Skala och finhacka vitlök.

    3. Hetta upp olivolja i en stekkastrull och fräs vitlöken i några sekunder. Lägg i musslorna. Tillsätt vinäger och salta och peppra lätt.

    4. Lägg på kastrullock. Musslorna är färdiga när de öppnar sig efter ca 4-5 minuter.
      De som inte öppnat sig kastas.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Syra i form av citron, vinäger e.d. är vanligt ihop med skaldjursrätter. Lite citron rekommenderas också för att minska den negativa effekten av umami ihop med vin. Syrligheten är dock sällan påtaglig, varför skaldjursrätter oftar  LÄS MER
Kockens tips!

Musslor som får koka för länge blir sega.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Gratinerade musslor
Om oss