Jordärtskockssoppa i glas (förrätt)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Jordärtskockssoppa i glas (förrätt)

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h

    • 7 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    8 Antal små glas

    • 1 kilo

      Jordärtskocka
    • 6 dl

      Vatten
    • 1 tsk

      Salt
    • 2 dl

      Grädde
    • 0.50 styck

      Citron
    •  

      Svartpeppar
    • Tillval:
    •  

      Ätbara blommor
  • Gör så här:
    1. Skala kockorna och skär i mindre bitar.
      Lägg dem i en kastrull med vatten och salt.
      Låt koka i cirka 40 minuter.

    2. Häll över i en matberedare och mixa väl.
      Häll tillbaka i kastrullen.

    3. Tillsätt grädde och pressa ner citronjuice.
      Smaka av med salt och peppar.
      Häll upp i glas.

      Soppan smakar bäst varm men kan även serveras kall. Dekorera gärna med ätbara blommor.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Kokta grönsaker blir lätt neutrala vid tillagning. Är kryddningen dessutom mild blir rätten neutral. En naturell mager sallad kan skapa problem ihop med dryck, främst ihop med vin, om sallden är besk. Fett och syra (dressing) mildrar dock effekten. Om en naturel  LÄS MER
Kockens tips!

Detta är små portioner även för att vara en förrätt. För en "ordentlig" förrätt serverad i tallrik bör portionsmängden ökas uppemot det dubbla.

Kommentar
Om oss