Mejillones - vitlöksmusslor (förrätt)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Mejillones - vitlöksmusslor (förrätt)

  • 0 voting
    0Recension
    • 15 min

    • 7 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 30 styck

      Blåmusslor (färska)
    • 3 styck

      Schalottenlök
    • 1 styck

      Vitlök
    • 4 dl

      Vitt vin (torrt)
    •  

      Salt & peppar
    •  

      Olivolja till stekning
    •  

      Persilja (finhackad)
  • Gör så här:
    1. Tvätta musslorna i saltat vatten och borsta av skägget.

    2. Skala och finhacka vitlöksklyftorna, charlottenlöken och persiljan. Stek löken
      i olivolja på medelvärme i ca 2 min.

    3. Tillsätt musslorna och häll över vinet.
      Höj till medelhög värme och låt koka i 
      ca 5 min. Salta och peppra.
      Lägg upp på fat. Servera. 

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kommentar
Liknande recept
Om oss