Vitlöksmusslor med mangosalsa (förrätt)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Vitlöksmusslor med mangosalsa (förrätt)

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min

    • 10 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    8 Antal portioner

    • 1 kilo

      Blåmusslor (färska)
    • 6 klyfta

      Vitlök
    • 0.50 gram

      Saffran
    • 1 tsk

      Salt
    • 2 msk

      Olivolja
    • 4 dl

      Vispgrädde
    • Salsa:
    • 1 styck

      Mango
    • 2 cm

      Chilifrukt (röd)
    • 1 styck

      Tomater
    • 1 styck

      Citron
  • Gör så här:
    1. Salsa: Skala och skär mango i tärningar. Finhacka chili och tomat. Lägg i bunke. Tillsätt olja och pressa ner citronjuice. Blanda och smaka av med salt.

    2. Skölj musslorna i kallt vatten. Plocka bort de som inte stänger sig och de som har trasiga skal.

    3. Skala och finhacka vitlök. Hetta upp olja i en stor stekkastrull. Lägg i vitlök, saffran och musslor. Fräs i cirka 1 minut.

    4. Tillsätt grädde och lite salt. Lägg på lock och låt småkoka i cirka 3 minuter tills musslorna öppnat sig. Ta bort de musslor som inte öppnat sig.

    5. Lägg upp musslorna. Toppa med salsan.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Skaldjur som paneras, friteras och som serveras med en sötsur sås till, är ett bra exempel på en kraftfull, kaloririk skaldjursrätt. Skaldjursätter är sällan enbart söta, utan vanligtvis sötsura. Sötman i maten ställer k  LÄS MER
Kockens tips!

En normalportion huvudrätt väger ungefär 500 gram. På en buffé bör man räkna med mera, upp till 1 kg tillagad mat per portion om det skall vara rikligt och för att man ofta äter mer vid buffé, samt att åtgången av olika rätter är ojämt fördelat. Naturligtvis blir det då rester över.

Rekommendation: Spara önskade bufférätter i Menyse och räkna ihop att summa vikt blir mellan 500 gram till 1 kg per gäst. Justera vid behov mängderna genom att ändra antalet portioner.

Kommentar
Liknande recept
Om oss