20 min
10 Ingredienser
Medel
Spara
Lägg till i lista
Betygsätt det
Dela
8 Antal portioner
1 kilo
Blåmusslor (färska)6 klyfta
Vitlök0.50 gram
Saffran1 tsk
Salt2 msk
Olivolja4 dl
Vispgrädde1 styck
Mango2 cm
Chilifrukt (röd)1 styck
Tomater1 styck
CitronKOCK: AnneAnne
Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu
En normalportion huvudrätt väger ungefär 500 gram. På en buffé bör man räkna med mera, upp till 1 kg tillagad mat per portion om det skall vara rikligt och för att man ofta äter mer vid buffé, samt att åtgången av olika rätter är ojämt fördelat. Naturligtvis blir det då rester över.
Rekommendation: Spara önskade bufférätter i Menyse och räkna ihop att summa vikt blir mellan 500 gram till 1 kg per gäst. Justera vid behov mängderna genom att ändra antalet portioner.