Mandeltårta med kaffe- och chokladsmakBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Mandeltårta med kaffe- och chokladsmak

  • 0 voting
    0Recension
    • 45 min( + 3 h 30 min )

    • 10 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    10 Ant. bitar (10/tårta)

    • 300 gram

      Mandelmassa
    • 3 styck

      Ägg
    • 2 msk

      Kakaopulver (ej sötad)
    •  

      Bakplåtspapper
    •  

      Springform (22-24 cm)
    • Fyllning:
    • 4 dl

      Vispgrädde
    • 1.50 msk

      Snabbkaffe (pulver)
    • 3 msk

      Florsocker
    • Tillval:
    • 24 styck

      Marsipankycklingar (mini)
    •  

      Citronmeliss (färsk)
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 175°C.
       
    2. Riv ner mandelmassan i en stor bunke. Blanda ner ägg och kakao. Vispa till slät massa.
       
    3. Lägg bakplåtspapper i botten på formen.  Häll i smeten och grädda i ugnen i 20 minuter. Ta ut och låt svalna.
       
    4. Blanda grädde med snabbkaffe och florsocker i en bunke. Vispa den tjock.
       
    5. Vispa försiktigt ner ägg. Häll smeten i springformen. Ställ in i frysen i cirka 3 timmar.
       
    6. Ta ut formen ur frysen 30 minuter före servering. Dekorera t.ex. med marsipankycklingar och citronmelissblad.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Klassiska tårtor och bakelser är ofta gräddiga, krämiga och söta. En sådan tårtbit är en mäktig kaloribomb och passar bäst efter lättare huvudrätter.  LÄS MER
Kockens tips!

Springform = tårtform med löstagbar kant.

Kommentar
Om oss