Chokladmoussetårta med kaffe och hallonBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Chokladmoussetårta med kaffe och hallon

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h( + 12 h )

    • 11 Ingredienser

    • Avancerat

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    12 Antal bitar

    • 100 gram

      Smör
    • 3 dl

      Strösocker
    • 1 styck

      Ägg
    • 1.50 dl

      Vetemjöl
    • 3 msk

      Kakaopulver
    • 200 gram

      Mörk choklad (60-69%)
    • 0.50 dl

      Starkbryggt kaffe
    • 3 styck

      Gelatinblad
    • 180 gram

      Äggula
    • 500 gram

      Vispgrädde
    • 1 dl

      Hallonsylt
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 200°C.

    2. Smält smör. Rör ihop socker och ägg. Blanda mjöl och kakao. Rör ihop allt. Fördela ut smeten i en springform. Baka av i cirka 6 minuter. Låt kallna.

    3. Smält choklad i micro till ungefär 50°C. Blötlägg gelatin i lite kallt vatten. Vispa samman äggulor och socker tills det blir vitt. Brygg kaffe. Lättvispa grädde.

    4. Smält gelatinet i det varma kaffet. Rör i den varma smälta chokladen i äggvispet. Rör slätt. Vänd först 1/3 av den lättvispade grädden. Rör tills det blir slätt. Vänd sedan i resten.

    5. Bred ut hallonsylt på chokladbotten. Häll på chokladmoussen. Stryk toppen slät. Ställ i frysen över natten.

    6. Tag ut och låt tina i kyl i ett par timmar. Pudra med kakao. Garnera gärna med några färska hallon.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Chokladiga bakverk t.ex. kladdkaka är som regel uppskattade efterrätter. Rätterna är kaloririka och mäktiga varför små portioner ofta är till fördel. Passar bäst efter lättare huvudrätter.  LÄS MER
Kockens tips!

Knepet att få kanten på tårtan slät och utan skarv är att göra botten ytterst lite mindre än ringen du gjuter moussen i.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Hallon och vinbärssylt
Om oss