Kaffe- och chokladpannacotta med halloncouliBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Kaffe- och chokladpannacotta med halloncouli

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min( + 4 h )

    • 9 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 4 dl

      Vispgrädde
    • 0.80 dl

      Espresso/starkt kaffe
    • 100 gram

      Mörk choklad (<70%)
    • 0.50 dl

      Strösocker
    • 2 styck

      Gelatinblad
    • Tillbehör:
    • 200 gram

      Hallon (frysta)
    • Tillval:
    • 50 gram

      Vit choklad
    • 4 styck

      Physalis
    •  

      Smörpapper
  • Gör så här:
    1. Pannacotta: Blötlägg gelatinblad i kallt vatten i 5 min. Brygg starkt kaffe.
       
    2. Koka upp grädde och tillsätt kaffe, choklad och socker. Blanda väl.
      Smaka av med extra socker.

      Krama gelatinbladen lätt och tillsätt dem.
      Häll upp i serveringsglas.
      Ställ i kylen i minst 4 timmar.
       
    3. Couli: Tag lite av hallon och koka upp med socker och lite vatten. Koka ihop ordentligt.

      Pressa såsen genom ett finmaskigt såll.
      Ställ såsen i kylen.
       
    4. Förbered ev. garnityr. Se kommentar.
       
    5. Vid servering: Ta ut såsen och vänd försiktigt ner resterande hallon.
      Servera den till pannacottan.

KOCK: SkåvsjöholmSkåvsjöholm

Uppdragsgivare:www.skavsjoholm.sewww.skavsjoholm.se

Kockens tips!

Tillval: Smält vit choklad utan att bränna den. Ta choklad med en matsked och ringla ut på smörpapper. Låt torka.

Couli = passerade färska bär med sås.

Kommentar
Liknande recept
Om oss