Lyxigt krämig svamp- & bönsoppaBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Lyxigt krämig svamp- & bönsoppa

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min

    • 10 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 250 gram

      Champinjoner (färska)
    • 125 gram

      Brytbönor (färska)
    • 4 cm

      Purjolök
    • 4 st liten

      Schalottenlök
    •  

      Smör till stekning
    • 1 liter

      Vispgrädde
    • 1 dl

      Svampfond (konc)
    •  

      Salt & peppar
    • Tillbehör:
    •  

      Matbröd (ljust)
    •  

      Ger 2 tallrikar/portion
  • Gör så här:
    1. Ansa grönsakerna. Öppna bönorna.
      Skär purjolök och svamp i tunna skivor.
      Skala och finhacka lök.

    2. Fräs lök, bönor och svamp i en kastrull i lite matfett på medelhög värme i cirka 5 min.

    3. Tillsätt grädde och fond och låt småkoka på låg värme i 10 minuter.

      Smaka av med peppar och salt.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Gröna rätter med sälta är sällan kraftigt salta. Salta grönträtter kan vara en naturell grönträtt som kokt kronärstkocka som äts med smör och salt eller en rätt med salta ingredienser t.ex. en salt ost eller oliver. Rätterna &a  LÄS MER
Kockens tips!

För mindre fettintag kan matlagningsgrädde användas eller viss del av grädden bytas mot mjölk.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Lyxig svamp- & bönsoppa
Om oss