Lyxig svamp- & bönsoppaBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Lyxig svamp- & bönsoppa

  • 0 voting
    0Recension
    • 22 min

    • 10 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 250 gram

      Champinjoner (färska)
    • 125 gram

      Brytbönor (färska)
    • 4 cm

      Purjolök
    • 4 st liten

      Schalottenlök
    • 1 liter

      Grädde
    • 1 dl

      Svampfond (konc)
    •  

      Salt & peppar
    •  

      Smör och/el. olivolja
    • Tillbehör:
    •  

      Matbröd (ljust)
    •  

      Ger 2 tallrikar/portion
  • Gör så här:
    1. Ansa och tvätta grönsakerna. Dela bönorna. Skär purjolök och svamp i tunna skivor, finhacka scharlottenlöken..

    2. Fräs lök, bönor och svamp i en kastrull i lite matfett på medelhög värme
      i ca 5 minuter.

    3. Tillsätt grädde och fond och låt småkoka på medellåg värme i 10 minuter.
      Smaka av med peppar och salt.
      Servera med ett gott bröd till.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Gröna rätter med sälta är sällan kraftigt salta. Salta grönträtter kan vara en naturell grönträtt som kokt kronärstkocka som äts med smör och salt eller en rätt med salta ingredienser t.ex. en salt ost eller oliver. Rätterna &a  LÄS MER
Kockens tips!

För mindre fettintag kan matlagningsgrädde användas eller viss del av grädden bytas mot mjölk.

Kommentar
Liknande recept
Om oss