Lyxig svamp- & bönsoppa (förrätt)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Lyxig svamp- & bönsoppa (förrätt)

  • 0 voting
    0Recension
    • 22 min

    • 9 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 125 gram

      Champinjoner (färska)
    • 75 gram

      Brytbönor (färska)
    • 2 cm

      Purjolök
    • 2 st liten

      Schalottenlök
    • 5 dl

      Grädde
    • 4 msk

      Svampfond (konc)
    •  

      Salt & peppar
    •  

      Smör och/el. olivolja
    •  

      Ger 1 tallrik/portion
  • Gör så här:
    1. Ansa och tvätta grönsakerna. Skär purjolöken och champinjonerna i tunna skivor, finhacka scharlottenlöken och dela bönorna.

    2. Fräs lök, bönor och svamp i en kastrull i lite matfett på medelvärme i ca 5 minuter. Tillsätt grädde och fond och sänk till medellåg värme, låt småkoka i 10 minuter. Smaka av med peppar och salt. Servera.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Gröna rätter med sälta är sällan kraftigt salta. Salta grönträtter kan vara en naturell grönträtt som kokt kronärstkocka som äts med smör och salt eller en rätt med salta ingredienser t.ex. en salt ost eller oliver. Rätterna &a  LÄS MER
Kockens tips!

För mindre fettintag kan matlagningsgrädde användas eller viss del av grädden bytas mot mjölk.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Lyxig svamp- & bönsoppa
Om oss