LCHF Lammfrikadeller med citron

LCHF Lammfrikadeller med citron

  • 0 voting
    0Recension
    • 14 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 500 gram

      Lammfärs
    • 1 styck

      Citron
    • 1 knippe

      Bladpersilja
    • 1 styck

      Ägg (ekologiska)
    • 1 styck

      Buljongtärning
    • 2 dl

      Grädde
    • 2 klyfta

      Vitlök
    • 500 gram

      Krossade tomater
    • 2 styck

      Gul lök
    • 10 styck

      Champinjoner
    •  

      Salt & peppar
    • Tillbehör:
    • 2 st stor

      Mozzarella
    • 1 knippe

      Basilika
    •  

      Olivolja
  • Gör så här:
    Frikadeller
    1. Blanda ihop persilja, citronzest, vitlök, ägg, 1 dl grädde, ½ buljongtärning och slutligen färs. Blanda ordentligt vilket man enklast gör med händerna. 
    2. Låt stå i kylen.
    Tomatsås:
    1. Fräs lök och svamp i olja i en vid gryta, panna eller kastrull. 
    2. Häll på tomater, buljong, salt och peppar. 
    3. Låt puttra under lock ca 10 minuter (finns det tid så låt den gärna stå och puttra på låg värme längre). Smaka av och späd med grädde till önskad konsistens.
    4. Ta fram färsen och forma stora bollar med blöta händer. Vill man så kan man naturligtvis göra mindre bollar, här gjordes ca 8-10st. 
    5. Lägg ner dem försiktigt i tomatsåsen och låt sjuda under lock i ca 15 minuter. 
    6. Vänd på dem försiktigt med sked efter ungefär halva tiden. 
    7. Smaka av med salt, peppar och basilika. 
    8. Servera med skivad mozzarella, basilika och olivolja.

KOCK: Kristin JohanssonKristin Johansson

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Vill man så kan man steka på köttbullarna innan.
Kommentar
Liknande recept
1 voting
Citron- & limesill

Citron- & limesill

20 minEnkelt

Om oss