Potatissallad med citron (tillbehör)Bild av Björn Tesch

Potatissallad med citron (tillbehör)

  • 0 voting
    0Recension
    • 10 min( + 30 min )

    • 7 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 1 kilo

      Potatis (kokt)
    • 3 dl

      Gräddfil
    • 1 styck

      Citron
    • 1 huvud

      Romansallat
    • 12 styck

      Salladskapris
    • 1 msk

      Rapsolja
    •  

      Dill till garnering
  • Gör så här:
    1. Koka potatis om inte färdigkokt finns. Låt svalna. Dela i lagom stora bitar. Riv citronskal.
    2. Blanda potatisen med gräddfil, citronsaft, citronskal, salt och peppar. Vänd försiktigt i blad av romansallaten och droppa över rapsolja. Garnera med dill.

KOCK: Fredrik ErikssonFredrik Eriksson

Uppdragsgivare:www.langbrovardshus.sewww.langbrovardshus.se

Kockens tips!

Servera salladen som ett tillbehör, på en buffé till kallskuret eller till varmrökt lax.

Salladen är godast att blandas och ätas direkt. Vill du förbereda rätten dagen innan kan du blanda i alla ingredienser utom romansallaten som tillsätts inför servering.

Receptet tillagat av mästerkocken och krögaren Fredrik Eriksson, Långbro Värdshus på uppdrag av merpotatis.se.
Kommentar
Om oss