Laxsallad med mâche, bacon & lime

Laxsallad med mâche, bacon & lime

  • 0 voting
    0Recension
    • 35 min

    • 8 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 600 gram

      Laxfilé
    • 70 gram

      Mâchesallad
    • 100 gram

      Solrosskott
    • 140 gram

      Bacon
    • 1 styck

      Rödlök
    • 3 styck

      Lime
    • 200 gram

      Färskost (slät, naturell)
    •  

      Vitt portionsbröd
  • Gör så här:
    1. Riv skalet av en lime. Blanda ner zest och juice i färskosten. Smaka av med salt och peppar.
    2. Skiva ner bacon och stek på så att det blir knaprigt. Halvera limefrukten och grilla på den i en het panna. Grilla eller stek på laxen på bägge sidor. Stäng av plattan. Lägg på ett lock och låt stå på eftervärme.
    3. Lägg upp mâche, solrosskott, lime, rödlök och lax på ett stort fat. Strö över bacon och klicka ut färskost. Servera med gott bröd.

KOCK: Kristin JohanssonKristin Johansson

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kommentar
Om oss