Laxsallad med räkor och apelsinkesellaBild av Arne Adler

Laxsallad med räkor och apelsinkesella

  • 0 voting
    0Recension
    • 45 min

    • 18 Ingredienser

    • Avancerat

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 1 st stor

      Sötpotatis
    • 0.50 styck

      Paprika
    • 2 dl

      Rotselleri (riven)
    • 1 stjälk

      Broccoli (färsk)
    • 3 klyfta

      Vitlök
    • 1 msk

      Olivolja
    • 2 tsk

      Sambal oelekpasta
    • 1 tsk

      Mineralsalt
    • 1 krm

      Vitpeppar (nymald)
    • 2 tsk

      Dragon (torkad)
    • 2 tsk

      Chilifrukt (röd, hackad)
    • 0.50 styck

      Apelsin
    • 300 gram

      Laxfilé
    • 200 gram

      Räkor (rensade)
    • 2 dl

      Babyspenat (färsk)
    • Tillbehör:
    • 2.50 dl

      Kesella lätt (kvarg 1%)
    • 1 cm

      Färsk ingefära
    • 1 krm

      Citronmeliss (torkad)
  • Gör så här:
    1. Skala, grovtärna och koka sötpotatis. Koka den i ca 15 minuter tills mjuk, men ej mosig. Ta ur och låt kallna.

    2. Tillbehör: Lägg kesella i en bunke. Riv ner apelsinskal och pressa i saften. Skala och finriv ingefära i bunken. Tillsätt citronmeliss. Blanda väl. Ställ in i kylen.

    3. Kärna ur och hacka paprika. Skala och riv rotselleri. Bryt broccoli i mindre buketter. Skala och pressa vitlök.

    4. Hetta upp olja i panna på medelvärme. Fräs grönsaker och rotfrukter inklusive sötpotatisen i cirka 5 minuter. Rör om. Krydda med sambal oelek, salt, peppar, dragon och chili. Riv apelsinskal över och pressa ner saften. Ställ åt sidan.

    5. Ta bort skinn och ben från laxen. Tärna. Hetta upp olja i en panna på medelvärme. Bryn laxen i cirka 5 minuter. Rör om försiktigt.

    6. Skala räkor och lägg i grönsakspannan. Lägg över laxen och tillsätt spenaten. Värm alltihop hastigt ett par minuter. Vänd runt och servera rätten varm med kall apelsinkesella.
Att tänka på när du väljer passande dryck

Smakrik mat är alltid svårare att kombinera med dryck än rätter med "ren, enkel" smak. Rätter kan vara smakrika pga att många smaker ingår, som t.ex. i rätten Ugnstekt hälleflundra med oliver och parmesan i paprikacoulis. Rätten kan också ha en särpräglad smak t.ex. av fänkål, eller körvel i kombina  LÄS MER
Kockens tips!

Nina Ahlm: Passar lika bra att bjuda gästerna på som att ha i matlådan. Den här rätten innehåller rejält med vitaminer, mineraler och antioxidanter. Sötpotatis innehåller mycket E-vitamin som är starkt antioxidant.

FörlagKostrådgivarens kokbok: www.fitnessbolaget.se

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Räk- och ädelostpaj

Räk- och ädelostpaj

1 h 15 minMedel

Om oss