Helgrillad lax toppad med bacon, chili och lime

Helgrillad lax toppad med bacon, chili och lime

  • 0 voting
    0Recension
    • 6 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 1.50 kilo

      Laxfilé (med skinn)
    • 300 gram

      Bacon (tärnad)
    • 1 styck

      Lime
    • 0.50 styck

      Chilifrukt (röd)
    • 5 styck

      Salladslök
    • 0.50 kruka

      Koriander (färsk)
  • Gör så här:
    1. Pensla laxsidan med American BBQ Sauce Ginger & Sesame.
    2. Lägg laxen med skinnsidan mot gallret på grillen och grilla på indirekt värme under lock, cirka 25 minuter.
    3. Stek bacon knaprigt i stekpanna, låt torka på hushållspapper.
    4. När laxen är genomstekt (kontrollera genom att skära lite i den tjockaste delen) lyft av den och lägg på fat.
    5. Strössla generöst med bacon, lime, chili, salladslök och koriander över laxen.

KOCK:

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Servera laxen på ett stort uppläggningsfat ovanpå en bädd av grönsallad med grillade grönsaker och gurksalsa.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Lime- och blåbärssmoothie
Om oss