Lasagna alla Sarda - Sardinsk lasagne

Lasagna alla Sarda - Sardinsk lasagne

  • 0 voting
    0Recension
    • 45 min

    • 10 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 400 gram

      Lasagneplattor (Barilla)
    • 400 gram

      Pecorinosås (Barilla)
    • 70 gram

      Pecorino (fårost)
    • 400 gram

      Pastasås (Barilla Bolognese)
    • Sås:
    • 6 dl

      Mjölk
    • 100 gram

      Smör
    • 2 msk

      Vetemjöl
    • 1 krm

      Muskot (riven)
    • 1 krm

      Salt
    • 1 krm

      Peppar
  • Gör så här:
    1. Béchamelsås: Smält smör i en tjockbottnad kastrull. Vispa ner mjöl. Tillsätt salt, peppar och muskot.

    2. Häll på mjölk i omgångar tills den får en önskad konsistens, rör hela tiden så att det inte klumpar sig eller fastnar i botten. Ställ åt sidan.

    3. Lasagne: Riv pecorinoost. Smörj en ugnsfast form med smör.

    4. Lägg lite pecorinosås i botten av formen. Lägg på lasagneplattor och varva med pecorinosås, köttfärssås och lasagneplattor. Avsluta med ett lager Pecorinosås och strö därefter över riven Pecorinoost.

    5. Ställ in i ugn på 200oC i cirka 25 minuter.

KOCK: Christian CampogianiChristian Campogiani

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Alternativ köttfärssås

Att tänka på när du väljer passande dryck

Pastarätter är sällan magra och syrliga, utan vanligtvis smakrika. Risrätter vanligen smakrika eller kryddiga. Ofta förekommer söta och kryddiga smaker liksom sälta. Är syrligheten emellertid den utmärkande smaken räknas rätten till denn  LÄS MER
Kockens tips!

En italiensk lasagne med smak av Pecorinoost. Istället för färdiglagad köttfärssås går det bra att göra en egen. Se i högerkolumnen Italiensk köttfärssås.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Lasagne - grundrecept

Lasagne - grundrecept

1 h 25 minMedel

Om oss