Lasagne med Pesto alla Genovese

Lasagne med Pesto alla Genovese

  • 0 voting
    0Recension
    • 40 min

    • 10 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 10 styck

      Lasagneplattor (Barilla)
    • 2 burk

      Pesto Genovese (Barilla)
    • 9 dl

      Mjölk
    • 50 gram

      Smör
    • 50 gram

      Haricots verts (färska)
    • 2.50 msk

      Vetemjöl
    • 2 styck

      Potatis
    • 1 krm

      Muskot (mald)
    • 30 gram

      Parmesanost
    •  

      Salt
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 220°C.
    2. Smält smör i en kastrull och tillsätt mjöl medan du vispar. Häll i mjölk. Tillsätt en nypa salt och muskotnöt. Låt såsen koka upp och vispa så att det inte bildas klumpar. Tillsätt Pesto alla Genovese till béchamelsåsen och blanda ordentligt.
    3. Skala potatisen. Skär potatis och bönor i bitar. Koka dem i saltat vatten, lägg i potatis först och sedan bönor när det är 4 minuter kvar.
    4. Smörj en ugnsform, bred ut ett tunt skikt béchamel- och pestosås i botten. Lägg sedan ut två lasagneplattor. Täck över med béchamelsås, potatis och bönor. Strö över parmesanost. Varva fem skikt.

    5. Sätt in formen i ugnen 20 minuter. Ta ut ur ugnen och låt den stå till sig i 10 minuter före servering.

KOCK: BarillaBarilla

Uppdragsgivare:se.barilla.comse.barilla.com

Att tänka på när du väljer passande dryck

Pasta har neutral smak och är kryddning och tillbehör i övrigt milda har rätten neutral smak. Ofta ingår köttfärs och andra lätt smakrika ingredienser varför gränsen mot smakrik pastarätt är diffus. Kraftfull, smakrik anrättning mi  LÄS MER
Kommentar
Om oss