Lammköttbullar med saffranspagettiBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Lammköttbullar med saffranspagetti

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min

    • 8 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal barnportioner

    • 800 gram

      Lammfärs
    • 4 styck

      Ägg
    • 2 tsk

      Timjan (torkad)
    • 250 gram

      Spagetti
    • 2 förp.

      Saffran (0,5 gram)
    • 2 msk

      Smör
    • 0.50 styck

      Citron
    •  

      Salt
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 200ºC. Smöra en ugnsplåt eller lägg på bakplåtspapper.
       
    2. Blanda färs, ägg, timjan och lite salt samt peppar i en bunke. Rulla till köttbullar och lägg på plåten.
       
    3. Koka upp vatten med saffran och lite salt.
      Lägg i pastan och koka enligt paketet.
       
    4. Sätt in köttbullarna i ugnen i ca 8 minuter.
       
    5. Slå av vattnet från spagettin.
      Rör ner lite smör i pastan.
       
    6. Lägg upp pasta och köttbullar.
      Pressa över citronjuice.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Köttfärsrätter är nästan alltid smakrika. Färsen är ofta variationsrikt smaksatt som sedan kombineras med smakrika tillbehör.  LÄS MER
Kommentar
Om oss