Kyckling i vitt vin

Kyckling i vitt vin

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h

    • 8 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 1 st stor

      Kyckling
    • 8 styck

      Pärllök
    • 1 styck

      Fänkål
    • 12 styck

      Champinjoner
    • 3 dl

      Vitt vin
    • 2 liter

      Kycklingbuljong
    •  

      el. vatten + konc. fond
    •  

      Maizena
  • Gör så här:
    1. Stycka kyckling på följande sätt: Låren delas i leden. Vingen skärs ut som vanligt. Bröstet skärs ut med bröstbenet kvar och delas rakt över en gång.

    2. Lägg kycklingen i en stor kastrull. Fyll med kallt vatten så det täcker. Koka upp. Häll av vattnet. Spola rent kycklingen. Gör rent kastrullen.

    3. Lägg tillbaka kycklingen i kastrullen. Slå på vitt vin och buljong så det täcker. Koka upp och dra ner värmen. Koka på svag värme.

    4. Dela champinjonerna och lägg i. Skär fänkål i fyra delar och lägg i grytan. Skala lökar och lägg i grytan. Koka på svag värme i cirka 25 minuter.

    5. Plocka upp kycklingen och lägg i en djup skål. Red av grytan med maizena utrört i lite kallt vatten. Smaka av med salt och peppar. Slå såsen över kycklingen. Garnera eventuellt med lite persilja. Servera med nykokt potatis.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Kyckling, kalkon och struts är mager mat med neutral smak. Är även tillbehören neutrala blir hela rätten i sin helhet neutral. Till neutrala rätter gäller generellt att välja lättare, mildare drycker.  LÄS MER
Kockens tips!

När man kokar upp kycklingen och sedan rengör kastrullen för att sedan koka klart kallar vi kockar för att man blancherar, det gör att buljongen blir ljus och klar.

Kommentar
Liknande recept
Om oss