2 h
7 Ingredienser
Medel
Spara
Lägg till i lista
Betygsätt det
Dela
2 Antal bröd
25 gram
Smör el. margarin5 dl
Mjölk el. vatten50 gram
Jäst (färsk)2 tsk
Salt2 tsk
Strösocker1.30 liter
Vetemjöl2 dl
Vetemjöl till utbakKOCK: SpisaSpisa
Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu
Mjölk i stället för vatten ger fylligare bröd och finporigare inkråm. Matfett, salt och socker behövs inte, men ger degen bättre bakegenskaper och jämnare brödstruktur. Mjölk, smör och salt ger också smakrikare bröd.
Man kan baka med halva mängden jäst men då måste jäsningtiden förlängas upp till dubbla tiden. Längre jästid ger brödet ökad arom.
Hållbarhet: 3-5 dagar. Brödet kan frysas upp till 9 månader.