Drunken chicken - kyckling i romsåsBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Drunken chicken - kyckling i romsås

  • 0 voting
    0Recension
    • 40 min

    • 10 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 4 styck

      Kycklingklubba
    • 4 msk

      Smör
    • 1 tsk

      Rosmarin (torkad)
    • 1 tsk

      Timjan (torkad)
    • 1 dl

      Mörk rom
    •  

      Salt & peppar
    • Tillbehör:
    • 8 styck

      Potatis
    • 1 msk

      Matolja
    • 200 gram

      Grönsallad
    •  

      Salt (grovt havssalt)
  • Gör så här:
    1. Skala och skär potatisarna i centimeterstora tärningar.

    2. Hetta upp smör i en stekpanna.
      Stek kycklingen på medelhög värme i cirka 5 minuter på var sida tills de har fått en fin gyllenbrun färg (helst i omgångar, dvs inte för mycket i pannan samtidigt).

      Krydda med rosmarin, timjan, salt och peppar.

    3. Stek samtidigt i annan panna på medelhög värme potatistärningarna i olja tills de är gyllenbruna (5-10 min). Salta.

    4. Lägg kycklingen åt sidan.
      Häll rom i pannan och sänk till medellåg värme. Vispa ner resten av smöret.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Kraftfulla fågelrätter är ofta smakrika. Anka, gås, vildfågel är i sig smakrika, men oftasts är det tillbehören som har många olika smaker. Smakvariationen är stor, varför dessa rätter kräver lite extra engagemang och smakanalys  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Drunken chicken

Drunken chicken

40 minEnkelt

Om oss