Kryddstark kabanospytt med råstekt potatisBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Kryddstark kabanospytt med råstekt potatis

  • 0 voting
    0Recension
    • 25 min

    • 8 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 8 styck

      Kabanoss
    • 1 styck

      Purjolök
    • 2 stjälk

      Stjälkselleri
    • 140 gram

      Bacon (tärnad)
    • 1 dl

      Vatten
    • Tillbehör:
    • 0.80 kilo

      Potatis
    • 40 gram

      Matfett till stekning
    •  

      Salt
  • Gör så här:
    1. Skala och tärna potatis. Skölj den i kallt vatten och låt rinna av. Skär korv i korta bitar. Skiva purjo och selleri.

    2. Lägg bacon i en stekpanna på medelhög värme. Tillsätt korv, purjo och selleri. Låt steka någon minut.

    3. Häll på vatten och koka i cirka 10 minuter tills nästan allt vatten försvunnit.

    4. Hetta upp matfett i panna på medelhög värme och stek patatisen knaprigt gyllenbrun. Salta lätt.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Fläsk- och korvrätter är i allmänhet kraftfulla och smakrika. Framdelskött som karré och revbensspjäll är fett- och kalorikt samt smakrikt. Kovar mestadels likaså. Sådant kött kombineras gärna med andra kaloririka och smakrika eller   LÄS MER
Kockens tips!

Kabanos är en grovkornig smal "grillkorv", starkt kryddad och med vitlök. Korven har polskt ursprung. Byt gärna ut korven mot någon annan kryddstark korv. Om man så vill passar det med stekt ägg till denna rätt.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Råstekt potatis i panna
0 voting
Lövtunn råstekt potatis
Om oss