Kryddigt knäckebrödBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Kryddigt knäckebröd

  • 0 voting
    0Recension
    • 2 h

    • 8 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    16 Antal (1 sats=16)

    • 25 gram

      Jäst (färsk)
    • 5 dl

      Vatten till bröddeg
    • 4 dl

      Rågmjöl
    • 6 dl

      Vetemjöl
    • 1 msk

      Salt
    • 1 msk

      Anis (hel)
    • 1 msk

      Fänkålsfrön (hela)
    • 2 msk

      Sirap
  • Gör så här:
    1. Värm vatten fingervarm, 37ºC.

    2. Smula jästen i en bunke. Häll på vattnet och rör om tills jästen löst sig.

    3. Blanda i en bunke mjöl, anis, fänkål och salt. Tillsätt vattnet och sirap. Bearbeta degen väl. Lägg en duk över bunken och låt jäsa i 1 timme.

    4. Sätt ugnen på 200ºC.
      Mjöla ett bakbord och knåda degen lätt.
      Dela degen i 16 delar per sats.
      Kavla ut runda bitar. Tryck ut ett hål i mitten med ett litet glas.

    5. Grädda i omgångar på ugnsplåt - 10-12 minuter. Vänd efter halva tiden.

    6. Hägg upp brödet på snöre och förvara det på torrt, gärna lite varmare ställe.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Saltmängden är ganska hög, men ger karaktär åt brödet. Det går bra att minska mängden om du är aktsam om hur mycket salt du äter. Enligt Livsmedelsverket äter svensken dubbelt så mycket salt i snitt än vad som rekommenderas. För mycket salt anses ohälsosamt ur hjärt- och kärlsynpunkt.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Kryddiga lammfärsbullar
Om oss