Kryddig merguezgrytaBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Kryddig merguezgryta

  • 0 voting
    0Recension
    • 15 min

    • 8 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 2 cm

      Färsk ingefära
    • 8 styck

      Tomater
    • 1 tsk

      Sambal oelekpasta
    • 5 styck

      Merguez
    •  

      el. chorizokorv
    • 300 gram

      Apetina med oliver
    • 50 gram

      Rucolasallat
    •  

      Salt
  • Gör så här:
    1. Skala och hacka ingefära.
      Skär tomater i bitar.

    2. Lägg tomater, ingefära och sambal oelek i en matberedare/mixer. Mixa till jämn smet.
      Häll över i en kastrull och låt koka upp.

    3. Skiva korv.
      Häll bort spadet från Apertina.
      Tillsätt korv och Apertina i grytan.
      Låt småkoka i 5 minuter.
      Smaka av med salt.

    4. Grovskär rucola och blanda ner i grytan.
      Servera.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Fläsk- och korvrätter är oftast smakrika. En salt köttbit t.ex. kassler eller rimmad fläsklägg kombineras gärna med smakrika tillbehör som senap, äppelmos o.d. Kött och tillbehör är oftare kraftfulla än magra, men kan vara magert vi  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Kryddig merguezgryta
0 voting
Kryddigt knäckebröd
Om oss