Krokofanter - choklad- och strösseldoppade mashmallowsBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Krokofanter - choklad- och strösseldoppade mashmallows

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 5 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    36 Antal styck

    • 150 gram

      Mörk blockchoklad
    • 150 gram

      Cappuccino blockchoklad
    • 36 styck

      Mashmallows
    • 100 gram

      Strössel
    •  

      Träspett
  • Gör så här:
    1. Bryt blockchokladen i bitar och lägg de olika smakerna var för sig i två rostfria skålar. Häll upp strössel (gärna i olika smaker) i skålar.

    2. Koka upp vatten i en kastrull och sänk ner en av skålarna i taget i vattenbadet tills all choklad har smält. Trä på en mashmallows på varje träspett och doppa dem i chokladen.

    3. Låt chokladen stelna något (så att den inte droppar av) innan mashmallowsen doppas i strösslet. Sätt spetten i ett högt glas eller i en karaff för att chokladen ska stelna.

    4. Servera mashmallowsen direkt från spetten eller tag av dem från spetten och lägg dem dekorativt på en tallrik.

KOCK: SofiaSofia

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Krokodil+elefant = krokofant.

Ur En Julesaga av Jenny Bergdahl:
Det fanns en gång en hund. En liten hund, som var så liten att människor ibland inte ens kunde se honom med blotta ögat. Hans namn var Jojjo och han var av rasen Uppfluffad Minihund. ....Det var ingen kanin han hade lyckats fånga, utan en Krokofant! En Krokofant var bland de farligaste djuren i hela skogen.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Krokofanter

Krokofanter

30 minEnkelt

Om oss