KrokofanterBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Krokofanter

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 5 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 150 gram

      Mörk blockchoklad
    • 150 gram

      Cappuccino blockchoklad
    • 1 förp.

      Mashmallows
    • 2 burk

      Strössel
    •  

      Träspett
  • Gör så här:
    1. Bryt blockchokladen i bitar och lägg de olika smakerna för sig i två rostfria skålar. Häll upp strössel (gärna i olika smaker) i skålar.
       
    2. Koka upp vatten i en kastrull och sänk ner en av skålarna i taget i vattenbadet tills all choklad har smält. Trä på en mashmallows på varje träspett och doppa dem i chokladen.
       
    3. Låt chokladen stelna något (så att den inte droppar av) innan mashmallowsen doppas i strösslet. Sätt spetten i ett högt glas eller i en karaff för att chokladen ska stelna.
       
    4. Servera mashmallowsen direkt från spetten eller tag av dem från spetten och lägg dem dekorativt på en tallrik.

KOCK: SofiaSofia

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Krokodil+elefant = krokofant.

Ur En Julesaga av Jenny Bergdahl:
Det fanns en gång en hund. En liten hund, som var så liten att människor ibland inte ens kunde se honom med blotta ögat. Hans namn var Jojjo och han var av rasen Uppfluffad Minihund. ....Det var ingen kanin han hade lyckats fånga, utan en Krokofant! En Krokofant var bland de farligaste djuren i hela skogen.

Kommentar
Om oss