Krämig fisk- och räksoppaBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Krämig fisk- och räksoppa

  • 0 voting
    0Recension
    • 15 min

    • 9 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 400 gram

      Piggvarfilé
    •  

      el. annan vitfisk
    • 300 gram

      Räkor (oskalade)
    • 1 liter

      Grädde
    • 5 dl

      Mjölk
    • 0.50 dl

      Svampfond (konc)
    •  

      Salt
    •  

      Kryddgrönt
    •  

      Ger 2 tallrikar/portion
  • Gör så här:
    1. Skär fisken i tunna skivor.
      Rensa räkorna.

    2. Koka upp grädde, mjölk och fond i en kastrull på medelvärme.
      Smaka av med salt.

    3. Stapla den råa fisken i mitten av tallriken.
      Häll den heta gräddsåsen över fisken.
      Tillsätt räkor och garnera med något kryddgrönt.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Avgränsningen av milda fiskrätter mot andra smakgrupper är ofta svår. Att rätten är mild innebär inte att den är smaklös. En fisk som t.ex. röding har klar smakkaraktär, men måste ändå anses som mild. Rätterna i denna grupp ligger över genomsnittet för kraftfull mat, men är oftast snarare "medel" än  LÄS MER
Kockens tips!

Den heta såsen "lättkokar" den tunna fisken på tallriken. En enkel, snabblagad och mycket god soppa. Passar utmärkt som förrättssoppa. Halvera därvid mängderna. 

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Krämig räksoppa

Krämig räksoppa

45 minEnkelt

0 voting
Fisk- & räksoppa

Fisk- & räksoppa

14 minEnkelt

Om oss