Krämig räksoppaBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Krämig räksoppa

  • 1 voting
    1Recension
    • 45 min

    • 11 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 600 gram

      Räkor (oskalade)
    • 1 styck

      Gul lök
    • 30 gram

      Rotselleri
    • 1 msk

      Tomatpuré
    • 4 msk

      Hummerfond (konc)
    • 6 dl

      Grädde (matlagnings-)
    • 4 dl

      Mjölk
    • 1 msk

      Maizena
    •  

      Kajennpepparpulver
    •  

      Salt & peppar
    • Tillbehör:
    •  

      Matbröd
  • Gör så här:
    1. Skala räkor. Lägg räkorna åt sidan.
      Lägg skalen i en stor stekkastrull.
      Tillsätt smör och fräs skalen ett par min.
      Skalen får ej brännas vid.

    2. Skala och hacka lök samt rotselleri.
      Lägg ner hacket i kastrullen. Tillsätt tomatpuré, hummerfond och grädde.
      Låt småkoka i 20 minuter.

    3. Sila bort räkskal och grönsaker i ett såll.
      Rör ner maizena och tillsätt mjölk.
      Låt småkoka i 5 minuter.
      Smaka av med salt, peppar och kajenn.

    4. Häll upp i terrin (soppskål) eller tallrikar.
      Tillsätt de skalade räkorna.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Sälta är vanligt ihop med skaldjur. Kokta "naturella" skaldjur som räkor, kräftor, krabba och hummer är ganska salta även om vi kanske inte uppmärksammar detta på annat sätt än att man blir ganska törstig efter en sådan   LÄS MER
Kockens tips!

Räkor skall tillsättas strax före servering. Får de koka med i soppan blir de sega.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Krämig fisk- och räksoppa
0 voting
Krämig jordgubbslemonad
Om oss