Fisk- & räksoppaBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Fisk- & räksoppa

  • 0 voting
    0Recension
    • 14 min

    • 9 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 300 gram

      Piggvarfilé
    •  

      el. annan vitfisk
    • 250 gram

      Räkor (oskalade)
    • 1 liter

      Grädde
    • 0.50 dl

      Mjölk
    • 1 dl

      Svampfond (konc)
    •  

      Salt
    •  

      Kryddgrönt
    •  

      Ger 2 tallrikar/portion
  • Gör så här:
    1. Skär fisken i tunna skivor.
      Rensa räkorna.

    2. Koka upp grädde, mjölk och fond i en kastrull på medelvärme.
      Smaka av med salt.

    3. Stapla den råa fisken i mitten av tallriken.
      Häll den heta gräddsåsen över fisken.
      Tillsätt räkor och garnera med något kryddgrönt. Servera.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Flertalet fiskrätter i denna grupp har tydlig salt smak, men är sällan kraftigt salta. Undantag är t.ex. Stekt salt sill, som är påtagligt salt. De flesta rätterna är inte heller påtagligt kraftfulla (kaloririka), utan snarare "medel", lite över genomsnittet för maträtter.  LÄS MER
Kockens tips!

Den heta såsen "lättkokar" den tunna fisken på tallriken. En enkel, snabblagad och mycket god soppa. Passar utmärkt som förrättssoppa. Halvera därvid mängderna. 

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Krämig fisk- och räksoppa
0 voting
Fisk- & räksoppa (förrätt)
Om oss