Kinesiska chiliräkor med bambuskottBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Kinesiska chiliräkor med bambuskott

  • 0 voting
    0Recension
    • 25 min

    • 16 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 1000 gram

      Tigerräkor
    • 120 gram

      Rispapper (risflingor)
    • 4 msk

      Jordnötsolja
    • 2 klyfta

      Vitlök
    • 2 cm

      Färsk ingefära
    • 400 gram

      Bambuskott (burk)
    • 2 styck

      Salladslök
    • 2 tsk

      Sesamolja
    • Sås:
    • 4 msk

      Soja (kinesisk)
    • 1 msk

      Kycklingfond (konc)
    • 3 dl

      Vatten
    • 1 msk

      Chiliolja
    • 2 tsk

      Maizena
    • 2 msk

      Strösocker
    • 1 tsk

      Salt
    •  

      Tigerräkor ett miljöhot >
  • Gör så här:
    1. Skala och hacka räkor. Skala och finhacka vitlök och ingefära. Skiva salladslök.

    2. Koka risflingorna enligt förpackning tills de mjuknat (ca 6 minuter). Låt rinna av i såll.

    3. Hetta upp en (wok-)panna på högsta värme. Ringla ner jordnötsolja.

      När pannan är het, tillsätt räkor, vitlök, ingefära, bambuskott, sallads­lök och sesamolja. Stek någon minut tills räkorna blivit röda.

    4. Sås: Tillsätt såsingredienserna och låt koka i någon minut.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

PASSAR TILL

Kokt ris - grundrecept

Kokt ris - grundrecept

  • 20 min
  • 7 Ingredienser
  • Enkelt
Att tänka på när du väljer passande dryck

Skaldjur förekommer ofta som del av en smakrik rätt, eller så är tillbehören smakrika. Smakrikedomen är ofta stor, salt, surt, sött och kryddigt huller om buller. Så snart många smaker finns representerade i maträtten, blir   LÄS MER
Kockens tips!

Ingefäran ger stark smak och asiatisk touch. Variera mängden efter eget tycke. Mängden ingefära i receptet ger anrättningen en ganska mild smak.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Chiliräkor med bambuskott
Om oss