Asiatisk kyckling med bambuskott Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Asiatisk kyckling med bambuskott

  • 0 voting
    0Recension
    • 45 min

    • 14 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 4 styck

      Kycklingfilé (utan skinn)
    • 75 gram

      Valnötskärnor
    •  

      Matolja
    • 150 gram

      Champinjoner (färska)
    • 1 styck

      Morot (stor)
    • 1 styck

      Purjolök
    • 1 styck

      Chilifrukt
    • 150 gram

      Bambuskott (burk)
    • 3 tsk

      Majsstärkelse
    • 2 dl

      Vatten
    • 1 msk

      Kycklingfond (konc)
    • 1 tsk

      Soja (kinesisk)
    •  

      Salt & peppar
    • Tillbehör:
    • 3 dl

      Långkornigt ris
  • Gör så här:
    1. Förbered: Rengör purjolök och svamp. Skala morot. Skiva purjolök, morot, champinjoner och bambuskott.
      Ansa och finhacka chili. Strimla köttet.

    2. Koka ris enligt anvisning på förpackning.

    3. Nötter: Hetta upp olja i (wok-)panna. Stek nötterna några minuter under omröring.
      Tag upp dem och lägg på hushållspapper.

    4. Kyckling: Tillsätt mer olja och stek köttet på ett par minuter under omrörning.
      Lägg ut på papper.

    5. Grönsaker: Stek svamp och morötter ett par min. Tillsätt lök, chili och bambuskott. Fräs ett par minuter till under omrörning.

    6. Woka: Rör ut mjöl i vattnet. Tillsätt fond, soja, lite salt och peppar. Häll i pannan.
      Tillsätt kött och nötter. Låt allt bli varmt.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Smakrik kryddning och smakrika tillbehör är vanligt till neutralt smakande fågel som kyckling och kalkon. Grytor är oftast smakrika, liksom asiatisk wokad mat. Mångfalden smakupplevelser är stor, vilket gör dryckesvalet mer utmanande.  LÄS MER
Kockens tips!

Kycklingfiléerna kan bytas ut mot andra kycklingdelar. I stället för valnötskärnor passar jordnötter bra till asiatiskt mat.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Chiliräkor med bambuskott
Om oss