Jätteräkor med ingefära och chili (förrätt)

Jätteräkor med ingefära och chili (förrätt)

  • 0 voting
    0Recension
    • 10 min

    • 4 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 800 gram

      Tigerräkor
    • 2 cm

      Ingefära
    • 1 dl

      Sweet chilisås
    •  

      Tigerräkor ett miljöhot >
  • Gör så här:
    1. Skala ingefära. Riv ingefära över räkor. Låt stå och marinera i några minuter.

    2. Grilla räkorna i grillpanna tills de har blivit rosa, 3-5 minuter.

    3. Servera med sweet chilisås.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Söta skaldjursrätter är inte så vanligt, men väl sötsura sådana. Vi pratar då främst om asiatiska rätter med sötsura såser som tillbehör.  LÄS MER
Kockens tips!

I Thailand serveras räkorna lätt råa. Vi västerlänningar vill gärna tillaga någon minut mer.

Kommentar
Om oss