Heta pilgrimsmusslor med ingefära och basilika (förrätt)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Heta pilgrimsmusslor med ingefära och basilika (förrätt)

  • 0 voting
    0Recension
    • 15 min

    • 8 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 8 styck

      Pilgrimsmusslor
    • 4 msk

      Smör
    • 8 skiva

      Ingefära (inlagd)
    • 2 styck

      Lime
    • 0.50 kruka

      Basilika
    • 1 dl

      Olivolja
    • 1 tsk

      Chilifrukt (röd, hackad)
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Salta och peppra pilgrimsmusslorna lätt.
      Finstrimla ingefära.
      Grovhacka basilikablad.
      Ta bort kärnor och finhacka chili.

    2. Hetta upp smör i stekpanna till det börjar bli brunt. Lägg i musslorna och stek 20 sekunder på var sida.

    3. Tillsätt olivolja och pressa över limejuice.
      Tillsätt ingefära och basilika.

    4. Lägg upp i tallrikar och garnera med chili.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Kryddiga skaldjursrätter är ofta klart kraftfulla, kaloririka kompositioner. Exempel på detta är t.ex. Kungskrabba i svartpepparsås och wokade tigerräkor. Kryddigheten i kombination med kraftfullheten ställer krav på kryddiga, smakrika och kraftfull  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Het tomatdipp med ingefära
Om oss