Janssons vegetariska frestelse

Janssons vegetariska frestelse

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h

    • 7 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 0.50 kilo

      Potatis
    • 75 gram

      Soltorkade tomater
    • 3 dl

      Grädde
    • 2 styck

      Gul lök
    • 2 msk

      Ströbröd
    • 1 msk

      Smör
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Skala och strimla lök. Strimla soltorkade tomater. Skala och skär potatisen i ”janssonstrimlor”.
       
    2. Fräs löken i smör. Lägg allt utom ströbröd i en vid kastrull. Koka upp och sjud tills potatisen känns nästan färdig. Smaka eventuellt av med salt och peppar.
       
    3. Fördela i portionsformar eller i en större form. Hit kan du förbereda och vänta på att gästerna ska komma. Kyl snabbt om du förbereder dagen innan.
       
    4. Sätt ugnen på 200°C. Strö över ströbröd och eventuellt en liten skvätt grädde. Sätt in i ugnen tills den fått fin färg och är varm.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Magnus: Jag brukar alltid koka min jansson, på så sätt kan jag lättare kontrollera sälta och konsistens.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Janssons frestelse

Janssons frestelse

1 h 30 minEnkelt

0 voting
Jansons frestelse

Jansons frestelse

1 h 30 minEnkelt

Om oss