Hökarepanna i smördegspaketBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Hökarepanna i smördegspaket

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h

    • 11 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 300 gram

      Kalvnjure
    • 100 gram

      Fläskfilé
    • 2 styck

      Potatis
    • 1 st stor

      Gul lök
    • 1 blad

      Lagerblad
    • 1 tsk

      Timjan (torkad)
    • 5 dl

      Öl (3.5%)
    • 2 msk

      Matfett till stekning
    •  

      Salt & peppar
    • Tillbehör:
    • 4 styck

      Smördegsplatta (17x8)
    •  

      Persilja till garnering
  • Gör så här:
    1. Skala och hacka lök. Skala potatis och skär i bitar. Putsta bort fett och hinnor från njurar och filé. Skär i mindre bitar. Hacka persilja.

    2. Hetta upp matfett i stekpanna på medelvärme och fräs löken några minuter, tills den är mjuk och glansig. Ta ur.

    3. Tillsätt mer matfett i pannan och stek njure och kött cirka 3 minuter. Rör om.

    4. Lägg tillbaka löken och tillsätt potatis, timjan lagerblad, samt häll på öl.
      Salta och peppra. Låt sjuda 30 minuter.

    5. Låt smördegsplattorna tina. Sätt ugnen på 200°C. Låt ugnen bli ordentligt varm.

    6. Lägg smördegsplattorna på en ugnsplåt. Sätt in i ugnen i cirka 20 minuter, tills smördegen svällt upp och blivit fluffig.

    7. Sör upp smördegsplattorna på längden och fyll dem med grytköttet. Häll på lite steksky.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Inälvsmat passar väl ihop med salt. Varan saltas gärna vid tillagningen, kan vara rimmad t.ex. tunga, eller så är tillbehören ofta salta t.ex. rimmat fläsk eller bacon. Varans smakrikedom i kombination med variende tillbehör som ofta är söta g&ou  LÄS MER
Kockens tips!

Hökarepanna är en klassisk gryta med brynt gris- eller kalvnjure och kött av gris eller kalv, som varvas med potatis- och lökskivor, smak­satt med timjan och lagerblad, samt med en rejäl skvätt öl. "Hökare" = livsmedelhandlare, vilken förestod ett "hökeri" (hökarbod).

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Får i kål / lamm i kål

Får i kål / lamm i kål

1 h 15 minEnkelt

Om oss