Hemlagade gnocchi med citronBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Hemlagade gnocchi med citron

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h 30 min

    • 12 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 1 kilo

      Potatis (mjölig sort)
    • 2 styck

      Ägg
    • 50 gram

      Parmesan (nyriven)
    • 0.40 kruka

      Timjan (färsk)
    • 0.50 tsk

      Salt
    • 1 msk

      Olivolja
    • 3 dl

      Vetemjöl
    • 1 dl

      Vetemjöl till utbak
    • Tillbehör:
    • 25 gram

      Rucolasallat
    • 100 gram

      Parmesanost
    • 1 styck

      Citron
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Skala och koka potatisen mjuk (ca 40 min).
      Häll av vattnet och låt svalna.

    2. Finhacka timjan.
      Riv parmesan.

    3. Pressa potatis med potatispress eller genom en sil ner i en bunke.Tillsätt ägg, parmesan, timjan, salt och vetemjöl. Blanda väl till smidig deg.
      Lägg degen i kylskåp i 20 minuter.

    4. Koka upp vatten med lite salt i en stor kastrull. Låt sjuda.

    5. Mjöla ett bakbord.
      Dela degen i hanterbara klumpar.
      Rulla degen till en sopkvasttjock stång.
      Skär av 2 cm långa bitar.
      Tryck till en liten grop med tummen.

    6. Lägg bitarna i det sjudande vattnet.
      När de flyter upp är de klara.
      Plocka ur med hålslev.

    7. Lägg rucola på tallrik och sedan gnocchi.
      Hyvla över tunna skivor av parmesan.
      Ringla över olivolja. Salta och peppra.
      Pressa citronjuice över.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Fungerar som tillbehör eller som ensamrätt t.ex. med lite parmaskinka till.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Hemlagade Cronuts
0 voting
Gnocchi med salvia och tomat
Om oss