Hemlagade Cronuts

Hemlagade Cronuts

  • 0 voting
    0Recension
    • 12 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    10 Stycken

    • 250 gram

      Smör
    • 4 dl

      Vetemjöl
    • 1 dl

      Vatten
    •  

      Rapsolja till fritering
    •  

      Strösocker
    • Fyllning:
    • 2 styck

      Äggula
    • 2 dl

      Grädde
    •  

      Majsstärkelse
    • 0.50 tsk

      Vaniljsocker
    • Topping:
    • 1 styck

      Ägg (vita)
    • 4 dl

      Florsocker
    • 0.50 tsk

      Ättikssprit (12%)
  • Gör så här:
    1. Blanda mjöl, hälften av smöret och kallt vatten till en deg. Lägg i kylen 30 min. Kavla ut degen till en fyrkant, hyvla resten av smöret och lägg på halva degplattan, men inte för nära kanten. Vik degen över smöret. Kavla eller tryck ut degen till en fyrkant, se till att inget smör tränger ut. Vik ihop degen i tre delar och lägg i kylen 15 minuter. Kavla och vik på tre igen. Upprepa ytterligare två gånger och kyl degen emellan.
    2. Kavla sedan ut en platta, ta ut 10 runda kakor, ta ut ytterligare ett hål, spara "hålen". Lägg kakorna på bakplåtspapper.
    3. Värm upp frityroljan till 165 grader, stäng av fläkten och ha ett lock i närheten om det blir för varmt och börjar brinna i oljan. Fritera ett par cronuts i taget, två minuter på varje sida, lyft upp på papper och låt rinna av. Rulla i strösocker. Fritera även "hålen".
    4. Lägg äggulorna i en gryta, grädde, majsstärkelse och strösocker. Värm försiktigt och vispa tills fyllningen tjocknar, låt den inte bli för varm då smakar den mest ägg och kan bli grynig. Tillsätt vanilj och låt svalna.
    5. Fyll en spritspåse med fyllmunstycke med vaniljkrämen och spritsa fyllning i dina cronuts.
    6. Rör ihop kristyren, färga eventuellt och dekorera dina cronuts.

KOCK: Michael KrantzMichael Krantz

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Hemlagad mandelmassa
0 voting
Hemlagad grekisk pizza
Om oss