Hawaiitoast med förlorade äggBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Hawaiitoast med förlorade ägg

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min

    • 9 Ingredienser

    • Avancerat

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 4 skiva

      Ananas (färsk)
    • 4 styck

      Avokado
    • 0.50 styck

      Citron
    • 8 styck

      Ägg
    • 1 msk

      Ättikssprit (12%)
    • 12 styck

      Grön sparris (färsk)
    • 4 styck

      Sallatsblad
    • 2 msk

      Smör och/el. olivolja
    • 4 gram

      Vitt matbröd (stor skiva)
  • Gör så här:
    1. Skala ananas och skär i stora tärningar. Skala avokado och grovtärna. Droppa citron över avokadon för att inte mörkna.

    2. Förlorade ägg: Koka upp 1.5 liter vatten med 1 msk ättika. Låt vattnet sedan sjuda på låg värme.

    3. Knäck försiktigt ett ägg i taget i en kopp. Håll koppen nära ytan. Låt ägget med koppens hjälp försiktigt glida ner i sjudande vatten.


    4. Låt ägget sjuda i 3 minuter, tills vitan stelnat. Ta upp med hålslev.

    5. Koka samtidigt upp vatten åt sparrisen. Koka sparrisen 2-3 minuter. Ta ur.

    6. Hetta upp matfett (smör) i panna och stek brödskivorna gyllenbruna på var sida eller rosta i brödrost.

    7. Lägg sparris och ägg på brödskivorna. Lägg upp ananas/avokado på sallatsblad.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Ägg & sillsmörgås
Om oss