Havrelimpa med lingon och valnötterBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Havrelimpa med lingon och valnötter

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h 30 min

    • 12 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    1 Antal limpor

    • 3.50 dl

      Havregryn
    • 3.50 dl

      Vetemjöl
    • 1 dl

      Solrosfrön
    • 1 dl

      Valnötskärnor
    • 1 dl

      Russin
    • 1 tsk

      Bikarbonat
    • 0.50 tsk

      Salt
    • 5 dl

      Filmjölk (3%)
    • 1 msk

      Sirap
    • 1 dl

      Lingon (osockrade)
    •  

      Matfett till ugnsform
    •  

      Ströbröd
  • Gör så här:
    1. Sätt ugen på 175ºC.

    2. Hacka valnötter.

    3. Blanda alla torra ingredienser.

    4. Tillsätt övriga ingredienser och blanda väl.

    5. Smörj (och bröa) en brödform. Häll smeten i formen.

    6. Sätt in nertill i ugn i 75 minuter.

KOCK: LisaLisa

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

ALTERNATIV

Skärgårdslimpa - filmjölkslimpa

Skärgårdslimpa - filmjölkslimpa

  • 1 h 40 min
  • 17 Ingredienser
  • Enkelt
Ulrikas yoghurtlimpa

Ulrikas yoghurtlimpa

  • 1 h 15 min
  • 15 Ingredienser
  • Enkelt
Kockens tips!

Ger ett halvfast och smakrikt bröd. Filmjölk kan bytas ut mot yoghurt. Solrosfrön kan bytas ut mot andra frön t.ex. linfrön och/eller olika kross och kli. Sirap kan bytas ut mot honung eller socker. Valnötter kan utelämnas eller bytas mot andra nötter.

Kommentar
Liknande recept
Om oss