Skärgårdslimpa - filmjölkslimpaBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Skärgårdslimpa - filmjölkslimpa

  • 1 voting
    1Recension
    • 1 h 40 min

    • 14 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    2 Antal bröd

    • 1 liter

      Filmjölk (3%)
    • 7 dl

      Vetemjöl
    • 2.50 dl

      Rågkross
    • 2.50 dl

      Vetekross
    • 2.50 dl

      Vetekli
    • 2 dl

      Linfrön (hela)
    • 2 dl

      Solrosfrön
    • 3 dl

      Russin
    • 3 dl

      Sirap (mörk)
    • 1.50 msk

      Bikarbonat
    • 1 tsk

      Salt
    • Tillbehör:
    • 2 styck

      Brödform (2-liters)
    •  

      Matfett till ugnsform
    •  

      Ströbröd
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 150ºC.

    2. Blanda samman alla ingredienser väl. Smöra och bröa formen. Häll i smeten.

    3. Grädda i ugn i 1 1/2 timme.

    4. Ta ut. Lossa runt kanterna med en kniv. Vänd upp på galler och låt svalna.

KOCK: SkåvsjöholmSkåvsjöholm

Uppdragsgivare:www.skavsjoholm.sewww.skavsjoholm.se

Alternativ

Havrelimpa med lingon och valnötter

Havrelimpa med lingon och valnötter

  • 1 h 30 min
  • 14 Ingredienser
  • Enkelt
Ulrikas yoghurtlimpa

Ulrikas yoghurtlimpa

  • 1 h 15 min
  • 15 Ingredienser
  • Enkelt
Kockens tips!

Skärgårdslimpan är Skåvsjöholms mest efterfrågade recept. Brödet har god hållbarhet och går utmärkt att frysa. Önskas ett mindre sött bröd kan sirapsmängden minskas något och russinen kan utlämnas.

Kross, kli och frön kan med fördel blötläggas i ljummet vatten några timmar innan bakning. Detta förbättrar bakegenskapen och gör brödet mer lättsmält.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Skärgårdslimpa

Skärgårdslimpa

1 h 40 minEnkelt

0 voting
Skärgårdslimpa

Skärgårdslimpa

1 h 40 minEnkelt

Om oss