Hasselsmörbakad laxfiléBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Hasselsmörbakad laxfilé

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 12 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 600 gram

      Laxfilé
    • 200 gram

      Hasselnötter
    • 25 gram

      Basilika
    • 2 styck

      Paprika (röd)
    • 2 klyfta

      Vitlök
    • 1 styck

      Skal från citron
    • 2 msk

      Olivolja
    • 12 styck

      Cocktailtomater
    •  

      Salt & peppar
    • Tillbehör:
    • 4 dl

      Bulgur (gryn)
    • 1 styck

      Citron
    •  

      Salt
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 200°C.
      Kärna ur paprika och skär i bitar.
      Skala och hacka vitlök.
      Riv citronskal.

    2. Hetta upp en torr panna och rosta nötterna några minuter utan att bränna dem.
      Lägg åt sidan.

    3. Koka bulgur enligt anvisning på förpackning.

    4. Hetta upp olja i stekpannan.
      Lägg i paprika och vitlök och fräs i ett par minuter tills mjukt, utan att bränna.

    5. Lägg över i matmixer den stekta vitlöks­paprikan, hasselnötter, basilika och citronskal. Salta och peppra. Grovmixa.

    6. Häll lite olja i en ugnssäker form.
      Dela laxen i kuber och lägg i formen.
      Fördela hasselmixet på laxen.
      Lägg tomaterna bredvid.
      Sätt in i ugnen i 6-7 minuter.

    7. När bulguren är klar, pressa citron över och tillsätt lite olivolja. Blanda.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Smakrika fiskrätter har flera tydliga grundsmaker och kan innehålla speciellt smakrika tillbehör vilket ger smakrikedom. Kraftfull blir rätten t.ex. om den består av fet fisk och kaloririka tillbehör. Hasselsmörbakad laxfilé är en ganska kraftfull rätt med sammansatt smakupplevelse och ett typiskt r  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Nässelöverbakad laxfilé
0 voting
Enkel laxfilé i hummersåss
Om oss