Enkel laxfilé i hummersåssBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Enkel laxfilé i hummersåss

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 7 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 4 bit

      Laxfilé (färsk)
    • 3 dl

      Matlagningsgrädde
    • 1 styck

      Purjolök
    • 4 msk

      Hummerfond (konc)
    •  

      Svartpeppar (grovmald)
    • Tillbehör:
    • 3 dl

      Fullkornsris
    •  

      Salt
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 200 grader.
      Koka ris enligt förpackning.

    2. Lägg filéerna på rad i ugnsform.
      Skiva purjolök.

    3. Blanda grädde och fond i bunke och häll över filéerna. Strö över purjolök och grovmald peppar.

      Sätt in i ugnen i cirka 20 minuter.

    4. Ta ut filéerna och servera på risbädd.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Avgränsningen av milda fiskrätter mot andra smakgrupper är ofta svår. Att rätten är mild innebär inte att den är smaklös. En fisk som t.ex. röding har klar smakkaraktär, men måste ändå anses som mild. Rätterna i denna grupp ligger över genomsnittet för kraftfull mat, men är oftast snarare "medel" än  LÄS MER
Kockens tips!

Laxfiléer finns att köpa djupfrysta i förpackning om fyra stycken i handeln.
Ris kan förslagsvis bytas ut mot bulgur, alternativt mot snabbris för snabbare tillagning.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Hasselsmörbakad laxfilé
0 voting
Nässelöverbakad laxfilé
Om oss