Gryta på kalvhjärta med kantareller (köttgryta)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Gryta på kalvhjärta med kantareller (köttgryta)

  • 0 voting
    0Recension
    • 3 h

    • 13 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 600 gram

      Kalvhjärta
    • 1 styck

      Gul lök
    • 1 blad

      Lagerblad
    • 2 msk

      Vetemjöl
    • 400 gram

      Krossade tomater
    • 2 tsk

      Soja
    • 200 gram

      Kantareller (färska)
    •  

      Matfett till stekning
    •  

      Salt & peppar
    •  

      Persilja till garnering
    • Tillbehör:
    • 800 gram

      Potatis
    •  

      Lingonsylt
    •  

      el. inlagd gurka
  • Gör så här:
    1. Förbered: Lägg hjärtat i kallt vatten i 30-60 minuter för att mjukna.
      Putsa hjärtat rent från blodådror o.d. 
      Förkoka hjärtat i ca 1 timme under lock.

      Torka hjärtat med hushållspapper och strimla köttet. Hacka persilja.
      Skala och skiva lök. Hacka persilja.

    2. Lök: Fräs löken mjuk och glansig i grytan med fett cirka 5 minuter. Lägg åt sidan.

    3. Bryn hjärtstrimlorna några få minuter i matfett, till fin färg. Lägg tillbaka löken.

    4. Gryta: Salta och peppra lätt i grytan.
      Tillsätt lagerblad och rör ner mjöl.
      Tillsätt krossade tomater och soja.
      Låt grytan småkoka under lock 30-60 minuter, tills köttet är mört.

    5. Potatis: Skala och koka i lättsaltat vatten.

    6. Svamp: Hetta upp en stekpanna på medelhög värme och stek fuktig svamp torr. Tillsätt lite matfett och stek i 5-10 minuter tills svampen fått färg.

      Tillsätt svamp till grytan när köttet är klart.
      Garnera med persilja.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Inälver som lever, njure och hjärta är mager och smakrikmat. Tillsammans med olika tillbehör gör detta att de flesta anrättningar klassas som smakrika.  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Gryta på kalvhjärta med kantareller
Om oss