Gryta på kalvhjärta med kantareller kokt i grytaBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Gryta på kalvhjärta med kantareller kokt i gryta

  • 1 voting
    1Recension
    • 3 h

    • 13 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 800 gram

      Kalvhjärta
    • 1 styck

      Gul lök
    • 1 blad

      Lagerblad
    • 2 msk

      Vetemjöl
    • 400 gram

      Krossade tomater
    • 2 tsk

      Soja
    • 200 gram

      Kantareller (färska)
    • 2 msk

      Matfett till stekning
    •  

      Salt & peppar
    •  

      Persilja till garnering
    • Tillbehör:
    • 800 gram

      Potatis
    • 2 dl

      Lingonsylt
    •  

      el. inlagd gurka
  • Gör så här:
    1. Lägg hjärtat i kallt vatten i 30-60 minuter för att mjukna. Putsa hjärtat rent från blodådror o.d. Förkoka hjärtat i ca 1 timme under lock.

    2. Torka hjärtat med hushållspapper och strimla köttet. Hacka persilja. Skala och skiva lök. Hacka persilja.

    3. Fräs löken mjuk och glansig i gryta med fett cirka 5 minuter. Lägg åt sidan.

    4. Bryn hjärtstrimlorna några få minuter i matfett, till fin färg. Lägg tillbaka löken.

    5. Salta och peppra lätt. Tillsätt lagerblad och rör ner mjöl. Tillsätt krossade tomater och soja. Låt grytan småkoka under lock 30-60 minuter, tills köttet är mört.

    6. Skala och koka potatis i lättsaltat vatten.

    7. Hetta upp en stekpanna utan matfett på medelhög värme och stek svampen torr. Tillsätt matfett när all fukt försvunnit i pannan och stek i 5-10 minuter tills svampen fått färg.

    8. Tillsätt svamp till grytan när köttet är klart. Garnera med persilja.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Inälver som lever, njure och hjärta är mager och smakrikmat. Tillsammans med olika tillbehör gör detta att de flesta anrättningar klassas som smakrika.  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Gryta på kalvhjärta med kantareller
Om oss