Gryta på kalvhjärta med kantarellerBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Gryta på kalvhjärta med kantareller

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h 10 min( + 2 h )

    • 13 Ingredienser

    • Avancerat

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 0.50 styck

      Kalvhjärta
    • 1 styck

      Gul lök
    • 1 blad

      Lagerblad
    • 200 gram

      Kantareller (färska)
    • 2 msk

      Vetemjöl
    • 2 tsk

      Soja
    • 400 gram

      Krossade tomater
    •  

      Matfett till stekning
    •  

      Salt & peppar
    •  

      Persilja till garnering
    • Tillbehör:
    • 800 gram

      Potatis
    •  

      Lingonsylt
    •  

      el. inlagd gurka
  • Gör så här:
    1. Lägg hjärtat i kallt vatten i 30-60 min.
      Putsa hjärtat rent från blodådror o.d. 
      Förkoka hjärtat i ca 1 tim under lock.

    2. Skala och skiva lök. Hacka persilja.
      Torka hjärtat med hushållspapper och strimla köttet.

    3. Fräs löken mjuk och glansig i panna med fett ca 5 min. Lägg i grytan.

    4. Bryn hjärtstrimlorna några få minuter i matfett, så att de får färg. Lägg i gryta.

    5. Salta och peppra lätt i grytan.
      Tillsätt lagerblad och vispa ner mjöl.
      Tillsätt krossade tomater och soja.
      Låt grytan småkoka under lock 30-60 min, tills köttet är mört.

    6. Skala och koka potatis (ca 20 min).

    7. Hetta upp matfett i en stekpanna på medelhög värme och stek svampen tills den fått färg i 5-10 min. Fuktig svamp steks först torr i panna utan fett.

    8. Tillsätt svamp och persilja till grytan när köttet är klart.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Inälver som lever, njure och hjärta är mager och smakrikmat. Tillsammans med olika tillbehör gör detta att de flesta anrättningar klassas som smakrika.  LÄS MER
Kommentar
Om oss