Grönsaksfrittata med morotsaioli

Grönsaksfrittata med morotsaioli

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h

    • 17 Ingredienser

    • Avancerat

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 12 styck

      Ägg
    • 4 msk

      Grädde
    • 2 msk

      Olivolja
    • 1 msk

      Smör
    • 1 styck

      Zucchini
    • 1 styck

      Paprika (röd)
    • 1 styck

      Gul lök
    • 100 gram

      Champinjoner
    • 4 styck

      Potatis (kokt)
    • 1 klyfta

      Vitlök
    • 100 gram

      Präst (hårdost 31%)
    • 150 gram

      Spenatblad (färsk)
    •  

      Salt & peppar
    • Aioli:
    • 2 styck

      Ägg (gula)
    • 1 styck

      Morot
    • 2 tsk

      Dijonsenap
    • 1 tsk

      Vitvinsvinäger
  • Gör så här:
    1. Koka potatis om inte färdig finns. Sätt ugnen på 150°C.

    2. Skala lök och vitlök och hacka grovt. Skiva zucchini. Kärna ur och skär paprika grovt. Skiva champinjoner och potatis. Stek allt mjukt i smör och olja.

    3. Riv ost. Vispa ihop ägg, grädde och ost. Vänd ihop med grönsakerna och spenat. Smaka av med salt och peppar.

    4. Slå i en ugnsfast form. Sätt in i ugnen 25-30 minuter tills den stannat.

    5. Skala morot och skär ner något. Lägg i en kastrull med vatten så det precis täcker. Koka tills mjuk. Låt svalna. 

    6. Lägg i en matberedare, spara vattnet. Lägg i äggulor, senap, vitlök och vinäger. Mixa slätt. Tillsätt olja sakta. Kontrollera ev. konsistensen med lite morotsvatten.

    7. Servera frittatan med aioli och en grönsallad.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Gröna rätter är oftast smakrika. Salta, syrliga, söta och beska (sallad) ingredienser och smaksättare blandas om vartannat i såväl naturella som tillagade rätter. Antalet ingredienser är ofta många i en sallad. Sallader är ofta kraftfulla,   LÄS MER
Kommentar
Om oss