Grodlår naturell (förrätt)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Grodlår naturell (förrätt)

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min

    • 6 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 12 styck

      Grodlår
    • 2 st liten

      Schalottenlök
    • 2 klyfta

      Vitlök
    • 50 gram

      Smör
    • 2 msk

      Timjan (torkad)
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Salta, peppra och strö timjan på grodlåren.
      Skala och finhacka löken.

    2. Värm lite smör i stekpanna på medelvärme och fräs löken mjuk 5 min utan att bränna.

    3. Tillsätt mer smör och höj till medelhög värme. Lägg i grodlåren och stek ca 15 minuter tills låren fått fin brynt yta. Vänd dem då och då.
      Servera med en servett till.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Vilträtter är oftast mager, smakrik mat. Klassas de som kraftfulla beror det på tillbehören. Rätterna är vanligen "medel" men tillbehör som pommes frites eller rösti gör rätten fettrik och kraftfull. Serveras söta tillbehö  LÄS MER
Kockens tips!

Hur det smakar? Mycket fint kött som smakar lite av kalv eller kyckling. Grodlår är en delikatess i asien och i andra länder t.ex. Frankrike. Grodorna är därför på sina håll utrotningshotade och vild "jakt" har då förbjudits. Det finns dock "odlade" grodor att tillgå.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Ostron naturelle (förrätt)
Om oss